Förskolemamman

Johanna heter jag och är 26 år, arbetar som förskollärare på en förskola som har fem avdelningar. Jag bor tillsammans med min underbara sambo och vår son, född i februari 2012, väntar barn nummer två som är beräknad att komma vid årsskiftet 14/15.

Blir förbannad

Publicerad 2014-11-27 10:32:18 i Allmänt, Familj, Gravid med nummer 2,

Läste ett inlägg på en blogg om tjatet om att skaffa syskon..
Här var det en okänd kvinna som hade börjat berätta att visst är det väl dags för syskon nu..

När jag blev gravid första gången var det ingen, ingen som förväntade sig det. Vi hade varit tillsammans i nästan två år. Min sambo hade varit sjuk i unga år och visste inte ens om han kunde få barn. Men jag skaffade en app som berättade när ägglossning var. Det räckte med första ägglossningen. Men det var inget vi trodde heller. Min sambo fick en chock när jag sa att jag trodde att jag var gravid. Det gick ända till första UL i vecka 12 innan han fattade och kunde lugna sig. Jag trodde ärligt att jag skulle bli ensam i detta...

När jag började jobba igen efter mammaledigheten så tog det ett tag sen började kollegor tjata. Är det inte dags för syskon snart, är du gravid osv osv. Jag svarade till dem att självklart vill vi ha ett syskon,  men man kan aldrig veta om det går.. det är inte alltid så lätt.. Vi hade inte börjat försöka och det sa jag också. Sen gick jag och min sambo på Ge-kås i februari i år och jag sa nu köper vi ägglossningstest och graviditetstest.  Sambon sa nä inte redan väl, -jo men det kan ta tid innan det tar sig, sa jag.
- ja men du får äta dina piller tills dom är slut. (Hade kanske två veckor kvar)
På kvällen står vi och borstar tänderna och jag säger att nej jag tar inga piller mer. 
Hade en mens sen blev jag gravid igen.
Har tydligen lätt att bli på tjocken. Men jag har aldrig tagit förgivet att jag skulle ha lätt för det. Det borde ingen göra!
Kvinnor borde i alla fall tänka och veta hur det kan vara! Ändå är så många så plumpa och säger till vem som helst nästan vad som helst..

Jag kan ibland ha dåligt samvete över att det gått så fort och så bra för oss två gånger nu. 
Jag hoppas att vi kan tänka mer på detta!

Ta inget för givet! Var rädda om det ni har!

/Johanna

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela